Tv-serie: Natuurlijk Limburg - Meer dan Natuur

23 september 2018

00:00 uur

De Commissie Landschapsgeschiedenis i.s.m. Stichting Limburgs Landschap werkt dit jaar mee aan de televisieserie van L1 door Maurice Nijsten: 'Natuurlijk Limburg'.

Vanaf 23 september 2018 gaat de nieuwe tv-serie Natuurlijk Limburg - Meer dan Natuur van start. In deze 15delige serie staat het landschap in Limburg centraal. Het landschap is als een open boek vol spannende verhalen: over veranderingen in het landschap, over ijstijden, de eerste boeren, overstromingen, kastelen, het schepje van de toenmalige koningin Juliana en nog meer.

“Elk landschap draagt getuigenissen van het verleden. Ga eens op zoek naar de plek waar mooie archeologische vondsten zijn gedaan en ervaar die plek. En bezoek dan het Limburgs Museum om de archeologische vondsten op zijn mooist te bewonderen. Als dat het effect is van deze tv serie, dan is de serie geslaagd!” (Benoit Mater, conservator Limburgs Museum)

Dit jaar is er een zeer afwisselende serie ontstaan waarbij niet alleen fauna en flora worden getoond, maar waarbij de historie van ons landschap op verrassende wijze wordt getoond. Hiermee laat de serie zien dat het Limburgs landschap door meer wordt gevormd dan enkel de natuur!

“Deze tv serie wil laten zien dat regionale geschiedenis altijd verbonden is met het regionale landschap. En ook, dat wat wij nu in het landschap zien, vaak het resultaat is van menselijk handelen, soms in een ver verleden, soms recent.” (Maurice Paulissen, landschapshistoricus)

De eerste aflevering start op 23 september en de uitzendtijden van de reeks zijn: zondag om 10.00, 12.00. 15.00, 17.00, 19.00 en 21.00 uur en op maandag om 16.30 uur.

Landschapsexcursies

Daarnaast nodigt de Commissie Landschapsgeschiedenis u uit om samen met ons zelf de verhalen in het landschap te ontdekken. Na elke tv-aflevering gaan we op excursie.

Praktische informatie betreffende de excursies volgt na de eerste aflevering Natuurlijk Limburg op zondag 23 september. U kunt deze informatie na de eerste uitzending vinden op de website van het LGOG.

Wij zien u graag bij een wandeling, een rondleiding, de fietstocht, of bij een lezing!Vorige activiteit | Volgende activiteit