De Histo Bistro

Histo Bistro: eten van vroeger

De Histo Bistro is een samenwerking tussen Koninklijk LGOG, het (Regionaal) Historisch Centrum Limburg, Universiteitsbibliotheek Maastricht en Centre Céramique. Tijdens dit project promoten deze instellingen hun collecties door te laten zien wat zij in huis hebben op het gebied van historisch eten.

De Podcast

In 2020 werd de Histo Bistro Podcast gepresenteerd. Vanwege de beperkingen rondom het coronavirus werd de Histo Bistro naar het publiek gebracht. Het thema van seizoen 1 was 'eten van het land naar je tafel'. In vijf afleveringen werden de luisteraars wegwijs gemaakt in het historische proces van voedselbewerking, -bereiding, en -consumptie.

In mei 2021 startte seizoen 2 van de Histo Bistro Podcast. In dit seizoen werd de luisteraars een 'Limburgs diner' aangeboden. Men startte met historische reisverhalen, leerde meer over de ontwikkeling van de menukaart, proefde Limburgse likeuren, at als hoofdgerecht wild en eindigde met een Limburgs dessert.

Via deze link kunt u de podcast via verschillende platforms beluisteren. Via deze link kunt u de HistoBistro vinden op Facebook, waar blogs worden geplaatst met achtergrond informatie over de podcastafleveringen.