Canon van Limburg

De Canon van Limburg bundelt in 52 vensters, verdeeld over 10 tijdvakken, alles wat iedereen over het Limburgs verleden moet weten. Van het prehistorische Belvédère-mes tot aan het Verdrag van Maastricht, in de Canon staat alles op overzichtelijke wijze, rijk geïllustreerd en voorzien van verwijzingen bij elkaar.

De Canon van Limburg werd in 2009 gepubliceerd op initiatief van de commissie Educatie van Koninklijk LGOG. Onder eindredactie van dr. Jos Venner selecteerden 22 deskundige auteurs de hoofdmomenten, thema's en belangrijkste personages uit de Limburgse geschiedenis.

Tegelijkertijd met het boek verscheen ook de website www.canonvanlimburg.nl.


Canon & onderwijs

De Canon van Limburg is ontwikkeld voor gebruik in het basis en voortgezet onderwijs. De Limburgse canon kan zowel op zichzelf staand worden gebruikt, maar ook als aanvulling op of zelfs als vervanging van de Canon van Nederland (entoen.nu)

Om leerkrachten en docenten op weg te helpen biedt de website onder andere een didactische inleiding op de canon, een methodecheck en les ideeën.

Daarnaast organiseert de commissie Educatie onderwijssymposia die specifiek bedoeld zijn om docenten op weg te helpen de Limburgse canon te gebruiken in hun dagelijkse lessen.