Terugblik: Thema-avond 'Romeinen in Limburg'

Rens Dormans en Katleen Vandenbrandende gaven op 12 april de eerste presentatie over de Romeinen in Limburg. In samenwerking met Gilde de Graven worden er twee van deze avonden georganiseerd (de tweede avond vindt plaats op 19 april).

Rens vertelde verhalen over de Romeinen en Romeinse vondsten uit Limburg. Zo kregen bezoekers een beeld van wat zij meenamen naar deze streek. De deelnemers hadden zelf ook al enige kennis over het onderwerp, en vulden Rens aan met verhalen, vondsten en wetenswaardigheden. De welbekende infrastructuur, architectuur, Latijnse taal en Romeinse goden kwamen natuurlijk ook aan bod.

Katleen is consulent Erfgoedzorg bij Erfgoedcel Mijn-Erfgoed in België. Vanuit een passie voor het Romeinse erfgoed verzorgt zij rondleidingen, speurtochten, events en workshops. Tijdens deze avond mochten de deelnemers aan de slag gaan met haar workshop over het schilderen van fresco’s. Er werd uitleg gegeven aan de cursisten waarna zij aan de slag gingen met pigmenten, hechtmiddelen, kwasten, spatels en spijkers. De resultaten mochten er zijn!


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem