Televisie-serie: De Waereld in Limburg

Wat maakt Limburg eigenlijk 'het Limburg' dat we nu kennen? In de vijfdelige TV serie 'De Waereld in Limburg' neemt schrijver, muzikant, journalist en historicus Frans Pollux je mee op een fascinerende reis door de veelzijdige en rijke Limburgse cultuur. De TV serie is elke zondag in juni te zien op L1. De eerste aflevering is afgelopen zondag 2 juni 2024 uitgezonden.

Pollux gaat op zoek naar bijzondere verhalen die ons meer kunnen vertellen over het ontstaan van de provincie. Op zijn reis bezoekt hij plaatsen in het hedendaagse Limburg die een omvangrijke geschiedenis verbergen. Denk aan het historische klooster in Wittem, de Curfsgroeve in Meerssen, de Romeinse Thermen in Heerlen en het grootschalige tuinbouwgebied in Ysselsteyn. Om hier meer over te weten te komen spreekt Pollux met experts over belangrijke thema's zoals landschap, staatsvorming, religie, migratie en immaterieel erfgoed.

Het uitzendschema ziet er als volgt uit:
Aflevering 1: 02-06-2024 (landschap)
Aflevering 2: 09-06-2024 (staatsvorming)
Aflevering 3: 16-06-2024 (religie)
Aflevering 4: 23-06-2024 (migratie)
Aflevering 5: 30-06-2024 (immaterieel erfgoed)

Lees meer over De Waereld in Limburg op de website van L1. U kunt de eerste aflevering terugkijken via deze link.

De Waereld in Limburg is een productie van D2D Media en wordt mede mogelijk gemaakt door Coöperatie Erfgoed Limburg, Veldeke Limburg en Provincie Limburg.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem