Team LGOG stelt zich voor

Het team van Bureau LGOG is sinds begin 2022 uitgebreid met een aantal nieuwe gezichten. Benieuwd wie er rondlopen op ons bureau? Hieronder stellen zij zich graag aan u voor!

Dory Essers

Sinds januari 2022 is Dory Essers, 56 jaar, directeur van bureau LGOG. De vereniging van leden van het LGOG wordt aangestuurd door een bestuur, waarbij Dory in dienst is. Zij is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de vereniging. Daarnaast is het haar taak dat alles op financieel vlak reilt en zeilt. Ook legt zij verantwoording af naar de subsidieverstrekkers en leden. Dory, die geboren is in Heer en tegenwoordig in Grevenbicht woont, doet haar werk met passie. Jaren geleden was zij al lid van het LGOG en sindsdien heeft zij de vereniging altijd gevolgd op social media. In haar vorige functie bij het IKL hield zij zich naast natuur, één van haar andere passies, ook al gedeeltelijk bezig met erfgoed. Zij dankt haar interesse voor geschiedenis, kunst en cultuur aan de opvoeding die ze van haar ouders kreeg en haar Gymnasium achtergrond. Dory vindt het belangrijk om haar werk vanuit passie te doen. Ze draagt dit ook uit naar het team en de bezoekers van bureau LGOG.

Sharon Custers

Ook Sharon Custers, 41 jaar, is sinds 2 weken werkzaam bij bureau LGOG. Zij houdt zich bezig met de financiële administratie. Na haar opleiding toerisme heeft zij stapje voor stapje het vak van financieel administratief medewerker in de vingers gekregen. Voordat ze bij het LGOG kwam werkte zij korte tijd bij de rechtbank. Omdat deze functie haar onvoldoende zelfstandigheid bood, zocht zij naar een nieuwe uitdaging. Bij het LGOG is zij de financieel verantwoordelijke en kan zij uitstekend haar ei kwijt. De sfeer op kantoor bevalt haar goed. Sharon is geboren is in Maastricht en woont in Meersen met haar man en twee dochters van 9 en 4. Op de Havo deed zij eindexamen in het vak kunstgeschiedenis. Hoewel zij naar eigen zeggen beslist geen historicus is, heeft zij hier wel degelijk interesse in.

Yanick Boreas

Maastrichtenaar Yanick Boreas, 26 jaar, is sinds kort werkzaam bij bureau LGOG. Hij houdt zich op vrijwillige basis bezig met het opruimen van het archief en andere ondersteunende werkzaamheden. Hiervoor werkte hij in het archief van het ziekenhuis en de rechtenfaculteit in Maastricht. Anders dan doet vermoeden begon hij zijn carrière bij een chocolatier. Omdat zijn vader lid is van het LGOG hoorde Yanick thuis dikwijls over de vereniging. Het stamboomonderzoek van zijn vader dat teruggaat tot de late middeleeuwen spreekt hem zeer aan. Ook luisterde hij geboeid naar de verhalen die zijn opa vertelde over de Tweede Wereldoorlog.

Nicci Thelen

Nicci Thelen, 29 jaar, woont in Maastricht. Sinds kort is zij op vrijwillige basis als secretarieel/administratief medewerker werkzaam bij bureau LGOG. In de jaren hier aan voorafgaand heeft zij de opleiding oriëntaalse talen en communicatie in Maastricht afgerond. Op een vrije dag gaat zij graag naar het Bonnefanten. Ook spreekt het Museum of Illusions in Maastricht haar zeer aan. En uiteraard gaat zij binnenkort nog een kijkje nemen bij de tentoonstelling over Japan in het Centre Ceramique.

Justine Camps

De Limburgse Justine Camps, 25 jaar, is na het afronden van haar researchmaster Cultuurwetenschappen in Maastricht begonnen als erfgoed consulent bij bureau LGOG. Zij werkt hier nu reeds 2,5 jaar en is daarmee de langstzittende medewerker. Zij houdt zich onder meer bezig met communicatie, digitalisering en het onder de aandacht brengen van de collectie, erfgoed en geschiedenis bij een groot publiek. Educatie is een ander onderwerp waar zij over nadenkt. Ook verzint zij hoe jongere doelgroepen bij de activiteiten van LGOG betrokken kunnen worden. Tenslotte onderhoudt zij contact met tal van instanties. Het zal niemand verbazen dat zij veel interesse heeft in de geschiedenis van en het erfgoed in Limburg en zich hier ook in haar vrije tijd nog mee bezig houdt in verschillende vrijwilligersfuncties.

Ietje Eijck

Ietje Eijck, 47 jaar, is op vrijwillige basis verbonden aan bureau LGOG. Ietje heeft een researchmaster kunstwetenschappen afgerond aan de UvA. Zij doet voor bureau LGOG onderzoek naar de collectie van het LGOG die zich bij verschillende instanties in Limburg bevindt. Komt de collectie van het LGOG wel voldoende tot z’n recht bij deze instanties? Ook houdt zij zich bezig met het opstellen van de nieuwsbrief en denkt zij na over de bijdragen van het LGOG aan de maand van de geschiedenis. Ietje is niet alleen vrijwilliger bij het LGOG, maar ook op vrijwillige basis verbonden aan het Bonnefanten waar zij onderzoek doet naar de collectie Eyck. Daarnaast is zij heel hard opzoek naar een geschikte én betaalde baan!


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem