Team LGOG stelt zich voor

Het team van Bureau LGOG is de afgelopen tijd uitgebreid met een aantal nieuwe gezichten. Benieuwd wie er rondlopen op ons bureau? Hieronder stellen zij zich graag aan u voor!

Dory (Emming-) Essers

Sinds januari 2022 is Dory Essers directeur van bureau LGOG. De vereniging van leden van het LGOG wordt aangestuurd door een bestuur, waarbij Dory in dienst is. Zij is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de vereniging. Daarnaast is het haar taak dat alles op financieel vlak reilt en zeilt. Ook legt zij verantwoording af naar de subsidieverstrekkers en leden. Dory, die geboren is in Heer en tegenwoordig in Grevenbicht woont, doet haar werk met passie. Jaren geleden was zij al lid van het LGOG en sindsdien heeft zij de vereniging altijd gevolgd op social media. In haar vorige functie bij het IKL hield zij zich naast natuur, één van haar andere passies, ook al gedeeltelijk bezig met erfgoed. Zij dankt haar interesse voor geschiedenis, kunst en cultuur aan de opvoeding die ze van haar ouders kreeg en haar Gymnasium achtergrond. Dory vindt het belangrijk om haar werk vanuit passie te doen. Ze draagt dit ook uit naar het team en de bezoekers van bureau LGOG.

Sharon Custers

Sharon Custers is sinds anderhalf jaar werkzaam bij bureau LGOG. Zij houdt zich bezig met de financiële administratie. Na haar opleiding toerisme heeft zij stapje voor stapje het vak van financieel administratief medewerker in de vingers gekregen. Voordat ze bij het LGOG in dienst kwam, werkte zij korte tijd bij de rechtbank. Omdat deze functie haar onvoldoende zelfstandigheid bood, zocht zij naar een nieuwe uitdaging. Bij het LGOG is zij de financieel verantwoordelijke en kan zij uitstekend haar ei kwijt. De sfeer op kantoor bevalt haar goed. Sharon is geboren is in Maastricht en woont in Meerssen met haar man en twee dochters van 10 en 6. Op de Havo deed zij eindexamen in het vak kunstgeschiedenis. Hoewel zij naar eigen zeggen beslist geen historicus is, heeft zij hier wel degelijk interesse in.

Pieter van der Woude

Pieter van der Woude vierde in november zijn één jaar aanstelling bij het LGOG als erfgoedconsulent. Hij heeft in Utrecht de research master Religiestudies afgerond en was daarna werkzaam bij de Universiteit Utrecht. In augustus 2022 verhuisde hij terug naar Limburg en kon daarna snel aan de slag bij het LGOG. Bij het LGOG houdt Pieter zich bezig met communicatie, administratie, verscheidene werkgroepen, het onderhouden van relaties in het erfgoedveld in Limburg en het bij een breder publiek onder de aandacht brengen van de LGOG collectie. De Limburgse geschiedenis en haar materiële en immateriële cultuur heeft Pieter vanaf jonge leeftijd gegrepen. Hij is gepassioneerd meer bekendheid te geven aan het prachtige Limburgse erfgoed.


Maxime Lansink

Sinds juni 2023 werkt Maxime Lansink als vrijwilliger bij het LGOG. Ze houdt zich voornamelijk bezig met communicatie, waaronder het invullen en vormgeven van de nieuwsbrief en de website. Momenteel studeert ze Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit en loopt met veel plezier stage bij het project Kinderen van de Kolonie. Maxime heeft een grote passie voor Limburgse geschiedenis, landschapsverandering en de dynamiek tussen mens en omgeving en hoe die veranderd door de tijd. Haar vrije tijd spendeert ze het liefst in musea en wandelend in de prachtige Limburgse natuur.

Marcel Aarts

Marcel is sinds mei 2022 als vrijwilliger verbonden aan het LGOG. Marcel komt uit Ulestraten en woont tegenwoordig in Meerssen. Hij werkte hiervoor bij Kringloop Zuyd in Maastricht. Bij het LGOG heeft hij zich beziggehouden met de Limburgse Iconografiecollectie waarbij hij foto’s heeft verkleind en gekoppeld aan de database. Marcel is gepassioneerd amateurfotograaf en is aan de slag bij het Centre Céramique met het fotograferen van de muntencollectie van het LGOG, het enige niet-gefotografeerde stukje LGOG-collectie bij Centre Céramique. Verder heeft Marcel een stukje van de administratie van het Bureau op zich genomen, zoals het behandelen van bestellingen en de post. Daarnaast zorgt hij voor een altijd vriendelijk ontvangst van de bezoekers aan het Bureau. Marcel houdt van muziek en wandelen, maar geniet ook van het werken met de collecties, omdat dit voor hem de geschiedenis visualiseert.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem