Terugblik ALV 23 april

Op zaterdag 23 april werd, met dank aan Kring Ter Horst, de vergadering voor de besturen van kringen, secties en commissie en aansluitend de algemene ledenvergaring van het Koninklijk LGOG gehouden in Openluchtmuseum De Locht in Melderslo. Dit museum stelt het leven op de zandgrond van Noord-Limburg centraal.

Tijdens de vergaderingen werd teruggeblikt op het afgelopen jaar, maar werden ook kort de plannen voor de toekomst besproken. Ook stelden directeur Dory Essers en financieel administratief medewerker Sharon Custers zich voor aan het publiek. Bestuurslid Wil Filott moest na 4 jaar helaas afscheid nemen van het Hoofdbestuur. Daarvoor komen twee geweldige nieuwe bestuursleden in de plaats: Raoul Boers en Jos Schatorjé. Ook zij stelden zich voor. Wil zal wel actief blijven in de juridische werkgroep van het bureau. Wij willen hem in ieder geval hartelijk danken voor zijn inzet de afgelopen jaren. Daarnaast wensen wij Raoul en Jos natuurlijk veel succes!

Ryan Palmen, burgemeester van Gemeente Horst, was ook aanwezig en vertelde een persoonlijk verhaal over hoe hij zijn dochter het belang van geschiedenis uitlegde: hoe je met je eigen geschiedenis (en met name genealogie) zegt wie je bent. Het cadeau dat voorzitter Jacques van Rensch aan Palmen gaf, het boek Veurvaajers van Chris Dols, sloot daar prachtig bij aan.

Na de ALV werd de film De verdwenen grafkelder van Arie Stas vertoond, over de zoektocht naar de grafkelder van de adellijke familie Van Wittenhorst en de betekenis van de Van Wittenhorsten voor Horst en het Gelders Overkwartier. Die grafkelder ligt in de indrukwekkende Lambertuskerk in Horst, het laatste deel van het programma. Daar vond een rondleiding door de grafkelder en een afsluitende borrel plaats.

Burgemeester Ryan Palmen en voorzitter Jacques van Rensch.

Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem