Nieuwe aflevering Limburgs Verleden

Limburgs Verleden- Aflevering 14- Dr. Leen Roels

Limburgs Verleden is een podcast van Koninklijk LGOG en het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg (SHCL) waarin we langere gesprekken voeren met auteurs, historici, mensen uit het werkveld en cultuursector omtrent het Limburgse Verleden.

In de veertiende aflevering van onze podcastserie Limburgs Verleden hebben we Leen Roels te gast. Vanaf 15 november zal zij starten als de nieuwe directeur-conservator van het Nederlands Mijnmuseum.

Na afronding van haar studie geschiedenis aan de Universiteit van Gent promoveerde ze in 2014 aan de Universiteit Maastricht, met een proefschrift over de arbeidsmarkt voor mijnwerkers in het Luiks kolenbekken. Ook bestudeerde ze de sociale en economische effecten van de mijnsluitingen. Ze vertrekt als coördinator van Erfgoedcel Mijn-Erfgoed in Genk (nu ECRU Erfgoed) en is lid van de experten groep Cultureel Erfgoed van de Vlaamse overheid.

Tijdens de podcast gaan we in gesprek over haar aanstelling bij het Nederlands Mijnmuseum en haar ervaring als onderzoeker en erfgoedprofessional.

De video is te bekijken via YouTube en te beluisteren via Spotify.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem