De Collectiespecials

Bij Koninklijk LGOG houden we ons dagelijks bezig met de Limburgse geschiedenis. Maar hoe zit het met onze eigen geschiedenis? Weinig mensen zijn zich er namelijk van bewust dat LGOG een uitgebreide collectie bezit. De collectie is in bruikleen gegeven aan vier Limburgse erfgoedinstellingen: het Bonnefanten, het Limburgs Museum, Centre Céramique en het Historisch Centrum Limburg. In de collectie zijn, onder andere, historische stukken, kunstwerken, archeologische artefacten, atlassen, munten, penningen, tekeningen, prenten en handschriften te vinden. Daarnaast onderhoudt Centre Céramique onze uitgebreide bibliotheek.

In deze serie gaan we op zoek naar verhalen over de collectie. Waar komen de stukken in de depots vandaan? En waar zijn ze opgeslagen? Doormiddel van verhalen over de geschiedenis en de collectiestukken en een verdiepende podcast nemen we u mee door de collectie.

Naast een uitgebreid verhaal over de collectie vindt u in deze nieuwsbrief ook een verdiepende podcast met conservator bijzondere collecties Centre Céramique Joes Minis en een lijst van stukken op zaal die onze leden gratis (!) kunnen bekijken in het Bonnefanten. Gaat dat zien!

Hier kunt u de nieuwsbrief lezen en de podcast beluisteren.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem