De iconografiecollectie staat online

1.936 beelden telt de Limburgse Iconografiecollectie van het LGOG. Lang lagen die beelden verborgen op het Bureau. Maar dankzij een uitgebreid digitalisatieproject zijn alle foto’s en informatie over bijna 5.000 historische figuren nu online te vinden.

De collectie

De Collectie Limburgse Iconografie betreft een grote collectie foto's en negatieven van portretten van personen die bewaard worden in kastelen, landhuizen en musea in Nederlands en Belgisch Limburg. Deze werd in 1975 door de Commissie Limburgse Iconografie samengesteld en gefotografeerd. De meeste portretten werden in de jaren 70 in zwart-wit gefotografeerd. De collectie lag in eerste instantie bij het Historisch Centrum Limburg opgeslagen. In 2016 werd deze overgebracht naar Bureau LGOG.

Gedigitaliseerde collectie

Alle 1.936 negatieven zijn gescand. De informatiekaarten die bij de stukken horen, met daarop genealogische informatie, zijn in het online collectieregistratiesysteem Nodegoat geplaatst. Het Historisch Centrum Limburg en het Sociaal Historisch Centrum Limburg hebben geholpen bij dit project. De beelden zijn te bekijken in de online database.

Meehelpen?

Inmiddels hebben wij van meerdere mensen een aantal beelden mogen ontvangen die nog niet in de online collectie te vinden waren. Heeft u beelden die u zou willen toevoegen? Of komt u informatie tegen die niet klopt? Laat het dan gerust weten via justinecamps@lgog.nl of c.huits@maastrichtuniversity.nl.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem