Melkboer, messenslijper, ijscoman: de straat op, de deuren langs!

Aan het werk! is het thema van de Maand van de Geschiedenis in oktober. Ook LGOG en het SHCL (Sociaal Historisch Centrum voor Limburg) gaan hiermee aan de slag. Wederom een veelzijdig thema, waar wij een eigen draai aan geven: De straat op de deuren langs! Wij willen u namelijk meenemen naar vervlogen tijden tijdens een verhalenmiddag over de ambulante economie. Eerder vroegen wij onze leden al om zich op te geven als verteller voor dit event. Dus mocht u een mooi verhaal willen delen, of een voorwerp of foto willen laten zien, laat het dan weten aan: Justine Camps (info@lgog.nl), Barbara Beckers (barbara.beckers@maastrichtuniversity.nl) of Frank Hovens (frank.hovens@maastrichtuniversity.nl).

Wilt u eerst meer weten over de ambulante handel? Dat is ook mogelijk! Frank Hovens (SHCL) ging in het radioprogramma van Bie Ós, de omroep van de Westelijke Mijnstreek, in gesprek met Ray Simoen. Ze spraken over de Maand van de Geschiedenis, de verhalenmiddag en de ambulante handel. Het gesprek is hier te beluisteren. Ray Simoen schreef ook een artikel over bakker Gardeniers uit Geleen. Zijn familie bezorgd al jaren brood en banket aan huis. Meer lezen kan hier. Ook werd Frank uitgenodigd bij L1 om meer te vertellen over het project. Dat gesprek kunt u hier beluisteren.

Foto: Al Schiffers met zijn bakkersfiets. Samen met zijn broer Joep had hij een bakkerij aan de Akenerstraat in Vaals. Hoe de taken verdeeld waren is niet bekend. Maar het bedienen van klanten met een in die tijd veel gebruikte bakfiets was kennelijk de taak van Al. De bakkerij heeft geen opvolgers gehad. Eigendom van Heemkundevereniging Sankt-Tolbert Vaals.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem