Een nieuw gezicht op het bureau

Hallo allemaal! Mijn naam is Miriam Paloni. Ik ben afkomstig uit Rome en ben 22 jaar oud. Sinds kort ben ik werkzaam als ondersteunend medewerker op het Bureau van LGOG voor 1 dag per week. Ik ben in augustus 2020 afgestudeerd van de Master Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens de laatste zes maanden van de Master heb ik stage mogen lopen bij Museum Gouda. Hier ben ik medeorganisator geweest van een tentoonstelling over kaarslicht in Nederlandse nachtstukken. Mijn scriptie heb ik aan dit onderwerp kunnen koppelen. Ik heb onderzoek gedaan naar de theorie en praktijk van de weergave van kaarslicht in nachtstukken.

Sinds 1 mei werk ik ook als assistent conservator bij de Schatkamer van de Sint-Servaasbasiliek in Maastricht. Ik werk daar samen met de conservator, waarbij ik diverse taken verricht, zoals het ontwikkelen van tentoonstellingen, het inventariseren van de collectie en het geven van rondleidingen. Ik ben blij dat ik deze twee functies kan combineren.

Bij het LGOG help ik momenteel vooral met communicatieve activiteiten en de digitalisatie van de Limburgse Iconografiecollectie. Ik hoop veel nieuwe ervaring op te kunnen doen en mij verder te kunnen ontwikkelen als kunsthistorica.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem