66 jaar lid: oorkonde voor meneer Muysers

Een vereniging kan goed functioneren door de steun van trouwe leden. En trouwe leden heeft LGOG zeker! Om de leden die al jaren lid zijn te eren onderscheiden wij hen na een aantal jaar lidmaatschap met een lidmaatschapsspeld. Deze speldjes worden uitgereikt bij 25, 40 en 50 jaar lidmaatschap. Maar daarmee vergaten wij een bijzondere groep leden, namelijk de leden die al 60 jaar (!) lid zijn van LGOG. Begin 2022 werd besloten om deze leden een oorkonde te geven.

Een van de leden die een oorkonde kreeg was meneer Muysers, die al 66 jaar lid is van LGOG. Rob Pernot, voorzitter van Kring De Westelijke Mijnstreek, en Helmi van Bergen, secretaris van deze Kring, gingen bij hem langs om de oorkonde te overhandigen.

In 1956 besloot meneer Muysers, op 25-jarige leeftijd, lid te worden van LGOG. Zijn interesse in geschiedenis ontstond door het enthousiasme van meester Claessen, leerkracht van de lagere school in Mariaveld (Susteren). In 1957 is meneer Muysers getrouwd met "het mooiste meisje van Klein-Doenrade": mevrouw Debije. De plechtigheid vond plaats op Oudejaarsdag in de Lambertuskerk van Oirsbeek. Hij had haar daar ontmoet op het Sjöttefees, waar hij, naar eigen zeggen, “in de prieze waor gevalle”. In 2007 overleed mevrouw Debije, maar meneer Muysers bleef in het huis in Geleen waar hij en zijn echtgenote vanaf 1962 60 jaar samen woonden.

Onder het genot van een kop koffie en een stuk echte Geleense vlaai vertelde meneer Muysers zijn verhaal. Helmi las hem de brief van het hoofdbestuur voor en overhandigde de oorkonde. Wij wensen dhr. Muysers nog vele jaren in goede gezondheid en hopen dat hij nog lang mag genieten van het lidmaatschap!

Helmi van Bergen, secretaris LGOG Kring DWM, overhandigt de oorkonde aan dhr. J.Muysers

Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem