Webinar 'Truuk Nao Hoes': Limburgse geschiedenis digitaal

Na een succesvolle eerste editie organiseert Koninklijk LGOG in samenwerking met De Nieuwste Pabo en de Fontys Lerarenopleiding Sittard op 22 juni 2022, een volgende editie van het onderwijs webinar Truuk Nao Hoes met als thema ‘Limburgse geschiedenis digitaal’. Ben jij er ook bij van 15:30 tot 17:00 uur?

Digitale didactiek

Op welke manier kun je digitale collecties en digitaal lesmateriaal over de geschiedenis van Limburg bij je lessen betrekken? Verschillende sprekers uit het erfgoedveld geven daar tijdens dit webinar antwoord op. Welke stukken uit het museum kun je naar de klas brengen? Wat voegt de Canon van Limburg toe aan je les? En wat spreekt leerlingen aan?

Deelnemers zullen verdeeld worden over break-out rooms waarin zij een korte presentatie krijgen. Iedere spreker eindigt met een vraag. En dan is het jouw beurt! Wat denk jij over dit onderwerp? Hoe zou jij het aanpakken? En heb je nog mooie ideeën voor de toekomst die je samen wil bespreken?

Voor wie?

Dit webinar is voor iedereen die geïnteresseerd is in digitale didactiek en de geschiedenis van Limburg, maar in het bijzonder voor studenten en docenten (geschiedenis) van De Nieuwste Pabo en de Fontys Lerarenopleiding Sittard, leraren geschiedenis, leraren in het basis onderwijs en mensen werkzaam in de erfgoedsector (erfgoededucatie).

Schijf je nu in!

Het volledige programma delen wij over twee weken. Alvast een plekje bemachtigen? Dat kan! Schrijf je in via dit formulier.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem