Wandeling van grafheuvels tot sporen WOII in Swalmen

17 april 2022

13:30 uur

Treinstation Swalmen

Op zondag 17 april organiseert de sectie archeologie in samenwerking met heemkundevereniging Maas- en Swalmdal een wandeling door het Swalmdal.

Over de wandeling

In het Nederlandse deel van het Swalmdal zijn prehistorische grafheuvels te vinden, Romeinse wegen tot sporen van WOII. Daarmee – en nog veel meer – kunt u kennis maken met een speciale wandeling begeleid door twee archeologen: Wiel Luys en Leo Verhart. Vanaf het treinstation voert de wandeling al snel door het Swalmdal. Het mooie riviertje kronkelt hier nog natuurlijk door een prachtig landschap.

Tijdens de wandeling komen we langs archeologische en historische bezienswaardigheden, zoals een middeleeuwse gerechtsplaats, grafheuvels uit de steen- en bronstijd, een middeleeuwse landweer, een terechtstellingsplaats, een Romeinse weg en zelfs delen van de uit de Tweede Wereldoorlog daterende Duitse verdedigingslinie: de Westwall. Verder voert de wandeling ook langs het schitterende kasteel Hillenraad, dat met zijn grachten tussen de bomen verscholen ligt. Voor een wandelaar en liefhebber van historie of archeologie een uitgelezen kans om kennis te maken met een prachtig stukje Limburg.

Praktische informatie

De start is om 13:30 uur bij het treinstation in Swalmen en zal incl. een pauze bij herberg De Bos ca 4.5 uur duren. De lengte van de wandeling is 12 km en de deelname is gratis. Aanmelding is niet verplicht.


Vorige activiteit | Volgende activiteit