VOL: Thema-avond ‘Romeinen in Limburg’

19 april 2022

19:00 uur

Gilde de Graven (Pancratiusstraat 24, Munstergeleen)

Entree: € 10,00

Deze activiteit is inmiddels volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden.

In april organiseert de sectie archeologie in samenwerking met Gilde de Graven een thema-avond over de Romeinen in Limburg.

Thema-avond ‘Romeinen in Limburg’

Dat de Romeinen een grote stempel hebben gedrukt op de samenleving in Limburg is voor velen duidelijk: neem bijvoorbeeld het Thermenmuseum in Heerlen, de vele villa’s die zijn gevonden in de provincie, de askist van Simpelveld of de kantharos van Stevensweert. Maar wie waren die Romeinen eigenlijk? Wat voor gebruiken en producten namen ze mee naar Limburg? En wat kunnen we er vandaag de dag allemaal nog van zien? Rens Dormans en Kathleen Vandenbranden vertellen u op deze avond meer over de Romeinen in Limburg.

De avond zal worden opgesplitst in twee delen. Allereerst zal Rens een theoretisch gedeelte verzorgen. Na de pauze zal Kathleen een workshop verzorgen. De leerzame workshop zal gaan over de frescotechniek. Rens is vice-voorzitter van de Sectie Archeologie en fervent amateur-archeoloog. Kathleen is archeologisch restaurator en organiseert historische workshops in het kader van de Romeinen met haar bedrijf cavefelem.

Praktische informatie
U kunt een keuze maken uit één van de drie geplande themadagen. Er is plek voor 15 personen per avond. U kunt zich aanmelden via deze link.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit