Voormalig Trappistenklooster Ulingheide in Tegelen

8 juni 2024

13:00 uur

Ulingsheide 3, 5932 NA Tegelen

Entree: €5,-

Op zaterdag 8 juni a.s. organiseren wij voor leden van Kring Venray een excursie naar het voormalige Trappistenklooster Ulingsheide in Tegelen. Een gids van de Heemkundige Kring Tegelen zal ons daar rondleiden.

Programma
12.45 uur: Verzamelen op de parkeerplaats voor de hoofdingang (vervoer op eigen gelegenheid).
13.00 uur: Inleiding via een PowerPoint presentatie van ongeveer 20 minuten.
13.20 uur: Start van de rondleiding door het klooster. De rondleiding duurt ongeveer 1 uur en wordt verzorgd door de Heemkundige Kring Tegelen. Frans Maas zal onze gids zijn.
14.30 uur Afsluiting. Indien u dat wil kunt u op het binnenterrein (op eigen kosten) nog iets drinken in café-restaurant ‘De Refter’. Ook kunt u de abdijwinkel bezoeken.

Aandachtspunten

  • Vervoer op eigen gelegenheid.
  • Kosten voor de rondleiding: € 5,- per persoon, (graag contant) te voldoen vóór aanvang van de rondleiding.
  • Diverse ruimten zijn voor minder validen moeilijk toegankelijk. I.v.m. de trappen in het gebouw zijn rolstoelen niet bruikbaar. Enige mobiliteit is dus gewenst.

In verband met de akoestiek en de ruimten is de groepsgrootte beperkt tot maximaal 15 personen. Bij méér dan 15 aanmeldingen geldt volgorde van aanmelding. Bij voldoende belangstelling zal, indien mogelijk, een datum voor een tweede rondleiding worden gezocht.

Aanmelden
U kunt zich tot en met 31 mei a.s. aanmelden door een e-mail te sturen naar secretaris.lgog.venray@ziggo.nl onder vermelding van uw naam, telefoonnummer en aantal personen.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit