Stadswandeling/fietstocht ‘In het spoor van de wederopbouw’

4 oktober 2021

00:00 uur

Sittard/Geleen

In het kader van de Maand van de Geschiedenis heeft Kring De Westelijke Mijnstreek een wandel-/fietstocht ontwikkeld over de wederopbouw in de streek.

Woningnood en de nood om snel woningen te bouwen is anno 2021 volop in het nieuws. Maar wist je dat er alleen al in Geleen in WOII 3000 daklozen waren na het bombardement? En dat er tijdens de wederopbouw in Sittard in maar liefst 20% van de woningen twéé gezinnen woonden. Direct na de Tweede Wereldoorlog was er in Nederland op diverse terreinen heel veel werk te verrichten. Volksvijand nummer één was: de woningnood!

Als gevolg van stagnatie van de woningbouw tijdens de Tweede Wereldoorlog, oorlogsschade en na de oorlog schaarste aan materialen, geschoolde bouwvakkers en financiering was er een zeer groot tekort aan woningen. Overal in het land ontstonden na 1945 typerende wederopbouwwijken met woningen met veel openbaar groen.

Download de Izi.travel app om de wandel/fietstocht door de Westelijke Mijnstreek te bekijken. De tocht gaat door een deel van Sittard en Geleen. Het plan is er om dit later uit te breiden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit