Algemene ledenvergadering en lezing slavernijverleden

Op maandag 4 oktober om 19:30 uur bent u van harte uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering van de kring Maastricht. Tijdens de algemene ledenvergadering bespreken we het verslag over 2020 en de financiën van het afgelopen boekjaar. Daarnaast nemen we afscheid van penningmeester Monique Dickhaut en verwelkomen we de nieuwe bestuursleden Odin Essers en Bart Zwegers. Vanaf 19:45 uur wordt u getrakteerd op koffie of thee.

Om 20:00 uur begint de lezing van Dineke Stam en Carla Mohaameth. Zij zullen uitleg geven over het ‘Mapping Slavery’ project. ‘Mapping Slavery’ beoogt historische plaatsen die verband houden met het slavernijverleden in kaart te brengen. In tegenstelling tot wat men wellicht zou verwachten zijn er ook in Limburg sporen van het slavernijverleden terug te vinden. Behalve in historische plaatsen, leeft het slavernijverleden voort in immateriële zaken als kinderliedjes. Ook op deze sporen zal de lezing dieper ingaan.

Dineke Stam is werkzaam in de museum- en erfgoedsector. Ze was onder andere verbonden aan de Nederlandse Museumvereniging en de Anne Frank Stichting. Carla Mohaameth is één van de initiatiefnemers van de Keti Koti dialoogtafels en medeoprichter van de Stichting ‘30 juni – juli’.

Men dient zich vooraf aan te melden via b.zwegers@maastrichtuniversity.nl. Conform de geldende covid-regels is er een maximum van 30 bezoekers in de zaal van de StayOkay toegestaan. Na afloop van de lezing is er de mogelijkheid om – op eigen kosten – een drankje te nuttigen aan de vernieuwde bar van StayOkay.

Hier kunt u de volledige uitnodiging vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit