VOL: Rondleiding Museum voor Grafcultuur

Deze rondleiding is inmiddels volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden.

Op dinsdag 5, 12 en 19 juli organiseert de sectie archeologie in samenwerking met Gilde de Graven een rondleiding door het Museum voor Grafcultuur te Stein.

Over de rondleiding

In 2017 is het voormalige Archeologiemuseum Stein compleet vernieuwd. Als Museum voor Grafcultuur besteedt het vanaf augustus 2017 aandacht aan de vele en gevarieerde manieren waarop de mensen omgaan met dood en begraven door de eeuwen heen. Deze onderwerpen worden geïllustreerd met archeologische voorwerpen die in graven uit verschillende zijn in het begin van de vorige eeuw verzameld door dokter Beckers en Pater Munsters en andere zijn aan het museum geschonken door medewerkers en particulieren.

Praktische informatie

Rens Dormans, vice-voorzitter van de sectie archeologie, neemt u op dinsdag 5, 12 of 19 juli mee in deze boeiende geschiedenis. Leuke bijkomstigheid is dat er in de collectie een gouden munt wordt tentoongesteld die gevonden en geschonken is door Rens.

De rondleiding begint om 19.00u. en zal ongeveer 2 uur in beslag nemen, er is gelegenheid om voor een klein bedrag koffie en thee te drinken. Aanmelden voor deze activiteit kan op de website van Gilde de Graven.

Graag 10 minuten voor de rondleiding in Stein aanwezig zijn.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit