Lezing ''Hieronymus en Antonius, de twee heiligen van Weert, 450 jaar verering''

8 juli 2022

14:00 uur

Paterskerk, Biest 43 6001 AP Weert

Op vrijdag 8 juli organiseert Kring Weert een lezing ''Hieronymus en Antonius, de twee heiligen van Weert, 450 jaar verering''

De lezing

In het jaar 1572 hebben enkele beroemde historische gebeurtenissen plaatsgevonden die prominent figureren in de canon van de Nederlandse geschiedenis. Natuurlijk de inname van Brielle (Den Briel) door de geuzen op 1 april, maar ook de marteling van en de moord op de later heiligverklaarde martelaren van Gorcum, waaronder de H. Hieronymus en de H. Antonius, minderbroeders-franciscanen uit Weert. In de beschrijving van wat zich in 1572 afspeelde kunnen wij ook gebeurtenissen in onze tijd herkennen.

Op initiatief van ons lid, Gerard Heesterbeek, worden er op vrijdag 8 juli om 14.00 uur in het koor van de Paterskerk, Biest 43 in Weert, lezingen georganiseerd over deze enige twee heiligen uit Weert.

Na afloop wordt door pater Gerard Heesterbeek een kapelletje ingezegend achter het hoogaltaar in het koor van de Paterskerk om de herinnering aan de twee Weerter Martelaren levend en in ere te houden. Daarna krijgt u een flesje speciaalbier aangeboden, ‘Martelaren bloed’, dat speciaal voor deze gelegenheid is gebrouwen.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit