Moordavond; moordvertellingen uit onze contreien

31 maart 2023

19:30 uur

Café de HoêsKmr, Barbaraplein 4, Tungelroy

Entree: Gratis

Op vrijdag 31 maart organiseert Kring Weert een Moordavond; moordvertellingen uit onze contreien.

We behandelen een aantal moorden uit de afgelopen eeuwen. De werkelijkheid van vroeger was heel wat ruwer dan we nu gewend zijn. Ook in onze grensregio. De bewijzen hiervan vind je in rechtbankarchieven, krantenartikelen en zelfs bij opgravingen. Ook gemeentearchieven bieden een kijkje achter de schermen. Wie in die archieven deze moorden bestudeert, komt nogal wat opzienbarende zaken tegen.

Om u hier een beeld van te schetsen organiseren we in samenwerking met Erfgoed Tungelroy, Stichting de Aldenborgh en cineast Peter Crins een moordavond.

Tijdens deze spannende avond zullen een aantal moorden uit onze omgeving de revue passeren zoals de “Valentijnsmoord” nabij de Boshoverschans, “het Limburgsche mes” in Tungelroy, “de peis” die gesloten werd na de doodslag in Neeritter en de Keijesmoord tijdens Maria ten Hemelopneming in Stramproy.

Thieu Wieërs, Harrie Seevens, Peter Korten en Paul Lammeretz zullen op basis van hun eigen onderzoek vertellen over enkele dramatische gebeurtenissen.

Cineast Peter Crins heeft een compilatie gemaakt van filmbeelden van Tjeu Jonckers (1905-2011) uit Nederweert waarin moord- en doodslag de hoofdrol speelt. Ook komt Sjeng Neijnens (1906-2007) uit Tungelroy/Swartbroek aan het woord die er niks om gaf om “er eine kepot te maake”

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit