Algemene Ledenvergadering en Lezing “Laatste Avondmaal als “part of art”, ook in Sittard”

Op donderdag 30 maart organiseert Kring De Westelijke Mijnstreek haar Algemene Ledenvergadering met aansluitend de lezing “Laatste Avondmaal als “part of art”, ook in Sittard”.

De ALV vindt plaats van 18.30 tot 19.15 en aansluitend om 19.30 geeft Frans de Kok de lezing.
Het jaarverslag van de secretaris en het financieel verslag van de penningmeester zal ter vergadering aan de aanwezigen worden voorgelegd.

De lezing
Na de lezing in 2022 voor het LGOG Westelijke Mijnstreek over het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci in Milaan, aangevuld met die van zijn leerlingen, staat voor 30 maart a.s. een tweede lezing op het programma over een veelheid van afbeeldingen van het Laatste Avondmaal. Die van Leonardo komt slechts éénmaal aan de orde. Deze afbeeldingen worden gegroepeerd naar kunststromingen: romaans, gotisch, renaissance, maniërisme, barok, classicisme, rococo, modernisme en postmodernisme.

Omgekeerd gezegd, de komende lezing is een kunsthistorische lezing, waarin respectieve kunststromingen worden uitgelegd aan de hand van afbeeldingen van het Laatste Avondmaal. Het Laatste Avondmaal als “part of art”.

Nadat die kunststromingen zijn uitgelegd, wordt ingezoomd op afbeeldingen van het Laatste Avondmaal zoals die worden aangetroffen in en rondom Sittard. Het Laatste Avondmaal als “part of art”, ook in Sittard”. Daarmee wordt recht gedaan aan de L van LGOG.

Frans de Kok (1948) is gepensioneerd jurist met passie voor geschiedenis.

Noteer deze activiteit in uw agenda. Wij hopen op uw aanwezigheid, u bent van harte welkom!

Graag vooraf aanmelden bij de secretaris uitsluitend via e-mail: helmi.vanbergen@home.nl

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit