Lezing “Vliegtuigcrashes en de luchtoorlog in WO II door Joop Hendrix”

9 november 2022

20:00 uur

Leste Geulde, Noordsingel 75 in Horst

Entree: leden: gratis, niet-leden: € 5,-

Op woensdag 9 november organiseert Kring Ter Horst een lezing “Vliegtuigcrashes en de luchtoorlog in WO II” door Joop Hendrix.

De lezing

Tijdens de lezing zal Joop ingaan op een algemeen beeld van de luchtoorlog tijdens WO II en de verdedigingslinies van de Duitsers. Tevens zal worden uitgelegd hoe informatie wordt verkregen over crashsites in Nederland. Een overzicht van alle crashes van de gemeente

Horst aan de Maas zal worden gepresenteerd aan de hand van oude documenten en foto’s uit WO II. Ook zal een berging worden uitgediept die de “Plane Hunters” in 2016 hebben uitgevoerd in Glabbeek België waarbij een bijna complete 4-motorige Lancaster bommenwerper werd opgegraven. Aan boord waren nog de overblijfselen van enkele vermisten bemanningsleden. De resten van deze Lancaster zijn sinds 2021 tentoongesteld in het oorlogsmuseum Overloon.

Joop Hendrix

Joop Hendrix is een gepensioneerd Luchtmacht Officier-Vlieger en heeft tijdens zijn carrière diverse types vliegtuigen gevlogen waaronder de F-16. Ook is hij jaren als vlieginstructeur in de straaljager-opleiding actief geweest voor de Koninklijke Luchtmacht. De straaljager opleiding van de NAVO is ondergebracht in Texas bij het Euro Nato Joint Jet Pilot Program (ENJJPT) waar de Europese landen hun straaljager vliegers opleiden.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit