Gezamenlijke avond van IVN Valkenburg, Veldeke Valkenburg en LGOG Kring Valkenburg & Heuvelland

Op woensdag 9 november organiseert Kring Valkenburg en Heuvelland, de afdeling Valkenburg van het IVN en de afdeling Valkenburg van Veldeke een avond met 3 korte lezingen.

De lezingen

De presentatie van Armand Harings, secretaris van afdeling Valkenburg aan de Geul van het IVN, heet “De druppel” en heeft betrekking op ieders eigen houding ten opzichte van de natuur en hoe ermee om te gaan. De watersnood in Valkenburg is hierbij het uitgangspunt. Wat ging fout en hoe nu verder? Hoe moeten wij, ik omgaan met de klimaatveranderingen en met name in het Geul-en Gulpdal?
't Aandeil van Veldeke-krink-Valkeberg tiedes de Culturele drie-vereiniginge-aovend op 9 november a.s. in 't Jeuggeboew in Brokem besjteit oet 'n optrae van Ruud Verhoeven mèt Limburgse chansons. Ruud Verhoeven ies zenger, entertainer en columnis (pseudoniem Francoise).
De titel van de korte lezing van bestuurslid van de Kring Valkenburg & Heuvelland van het LGOG Willem Ubaghs luidt ‘Scherven spreken’. Deze presentatie gaat over de aardewerkproduktie in het Belgische Raeren gedurende de 15e, 16e en 17e eeuw. Met de kenmerken van de overgang tussen middeleeuwen en renaissance in onze regio.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit