Lezing Villa Voerendaal, door Béatrice de Fraiture GEANNULEERD

30 november 2021

20:15 uur

Thermenmuseum, Heerlen

Entree: gratis voor leden; €5,- voor niet-leden

Helaas hebben wij deze activiteit wegens corona moeten annuleren.

Graag nodigen wij u uit voor de lezing ‘Villa Voerendaal, veranderende verhalen’, op dinsdag 30 november.

De afgelopen drie jaren heeft een team specialisten onderzoek gedaan naar Villa Voerendaal. Zomer 2022 wordt het definitieve eindrapport gepresenteerd. In deze voordracht geen eindresultaten, maar een verslag van het recente onderzoek. Wat hebben de specialisten onderzocht, hoe deden ze dat en wat kunnen we nu al zeggen? Kortom, een kijkje achter de schermen van de tentoonstelling Villa Voerendaal, van vondst tot verrassend verhaal.

Villa Voerendaal kent een lange opgravingsgeschiedenis. Als we de opgravingen in de afgelopen decennia met elkaar vergelijken, geeft dat een interessante kijk op de ontwikkelingen in het vak archeologie. Maar het laat ook onze andere kijk op de Romeinen zien. Het blijft ons bezighouden: Villa Voerendaal en de veranderende verhalen.

Aanmelding

Voor onze leden is deze lezing gratis toegankelijk. Niet-leden betalen €5,-. In alle gevallen graag een plaats reserveren. Dat kan per mail: mwvdweerden@ziggo.nl of telefonisch: 06-15894406. Wij wijzen u er nadrukkelijk op dat de corona-regels ook bij onze lezing gelden.

De lezing wordt voorafgegaan door onze jaarvergadering die om 19.30 uur begint. Hiervoor ontvangen de leden een aparte uitnodiging met agenda.

Bekijk hier het volledige convocaat.


Vorige activiteit | Volgende activiteit