Lezing over veranderingen in het landschap tussen Horst en Sevenum

31 januari 2024

20:00 uur

Openluchtmuseum de Locht, Broekhuizerdijk 16D, 5962 NM Melderslo

Entree: leden gratis; niet-leden €5,-

Wij nodigen u van harte uit voor een lezing over ‘veranderingen in het landschap tussen Horst en Sevenum’ op 31 januari 2024. De heren Jo Geurts en Ger Hermans zullen ingaan op de evolutie van het landschap, de wegen en de gebouwen tussen Horst en Sevenum sinds het begin van de 19e eeuw.

Met behulp van kaarten en foto’s zullen zij visueel inzicht geven in de veranderingen die zich hebben voorgedaan gedurende de afgelopen twee eeuwen. Deze presentatie maakt gebruik van AEZEL.eu, waarbij kadastergegevens uit 1842 interactief zijn gemaakt en gekoppeld aan hedendaags kaartmateriaal. Aezel staat voor Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigendommen en Leefgemeenschappen. Aezel.eu vormt dé bron om het erfgoed van Limburg te verkennen en te ontdekken.

Tevens wordt het Actuele Hoogtebestand Nederland (AHN.nl) gebruikt om een dieper inzicht te bieden in het landschap. Het bestand levert gedetailleerde en nauwkeurige hoogtegegevens, verzameld met behulp van lasertechnologie vanuit helikopters en vliegtuigen.

De lezing wordt afgesloten met bijzondere aandacht voor het gebied tussen Sevenum en de Peel, dat bekend staat als het Grootveld of Grutteveld. Wij kijken uit naar uw aanwezigheid.

Programma

  • 19:45 Inloop
  • 20:00 Start lezing
  • 20:45 Pauze
  • 21:00 Vervolg lezing
  • 21:45 Afsluiting en gelegenheid tot het stellen van vragen

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit