Lezing 'Kleipijp in Limburg' door Jos Engelen

25 oktober 2023

20:00 uur

De Leste Geulde, Noordsingel 75, 5961 XW Horst

Entree: leden gratis; niet-leden €5,-

Op woensdag 25 oktober organiseert Kring Ter Horst de lezing Kleipijp in Limburg door Jos Engelen.

Ontdek samen met ons de fascinerende wereld van kleipijpen tijdens een boeiende presentatie door niemand minder dan Jos Engelen, een erkende autoriteit op dit gebied. Als toegewijd lid van de Stichting Pijpelogische Kring Nederland heeft hij zijn focus gericht op Limburg en heeft hij een reeks toonaangevende publicaties op zijn naam staan. Tijdens deze inspirerende lezing zal hij u meenemen op een reis door de tijd, terug naar de periode tussen 1630 en 1920, toen de productie van kleipijpen in Limburg plaatsvond.

Maar dat is niet alles! Kleipijpen zijn niet alleen waardevolle artefacten, ze fungeren ook als leidraad in de archeologie. Daarom zal Jos Engelen onderwerpen zoals oppervlaktevondsten en opgravingsvondsten verkennen, waardoor u een dieper inzicht krijgt in de rijke geschiedenis en de archeologische betekenis van kleipijpen.

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen bij deze boeiende lezing. En het beste nieuws? U hoeft zich vooraf niet aan te melden, dus u kunt gewoon langskomen op het door ons georganiseerde evenement.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit