Lezing Hugo Levels en Eric Munnicks: ‘Daar komen de bevrijders’

29 januari 2020

20:00 uur

“De Leste Geulde” (Noordsingel 75 te Horst)

Entree: Leden LGOG: gratis / Niet-leden: € 3,-

Graag nodigt Kring Ter Horst u op woensdag 29 januari 2020 uit voor de lezing Daar komen de bevrijders. Deze lezing past in het kader van 800-jaar Horst en 75 jaar bevrijding, en zal worden gegeven door Hugo Levels en Eric Munnicks. Beide heren hebben een grote interesse in de geschiedenis van WOII in hun regio, en sinds 2004 doen ze samen onderzoek naar dit onderwerp. Aan de hand hiervan hebben zij een tweetal boeken geschreven met als titel: Waar blijven de bevrijders! Frontperiode Noord- en Midden-Limburg.

In hun lezing zullen Levels en Munnicks ingaan op de bevrijdingsgeschiedenis van Noord-Limburg tussen eind september 1944 en maart 1945. In de lezing zullen zij speciale aandacht geven aan een aantal onderwerpen. Zo komt de rol van verschillende bruggenhoofden aan de orde, wordt en aandacht geschonken aan zorg voor de Limburgse burgers door het Amerikaanse leger, en krijgt men een chronologisch overzicht van de gebeurtenissen tijdens de bevrijdingsperiode. Ook wordt getracht de Duitse kant van de operaties te belichten. De lezing zal worden geïllustreerd met duidelijk kaartenmateriaal, foto's en documenten.

Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen en kan deel 2 van het boek Waar Blijven de Bevrijders! gekocht worden. Deel 3 zal in het voorjaar van 2021 verschijnen.

Meer informatie -->


Vorige activiteit | Volgende activiteit