Lezing door Paul van Lunteren ‘Belegering en bestorming van Venlo in de 17e en 18e eeuw’

11 december 2023

20:00 uur

Gemeenschapshuis De Bantuin – Pastoor Kierkelsplein 20, 5916 SW Venlo

Entree: leden gratis; niet-leden €7,-

Op maandag 11 december organiseert Kring Venlo de lezing 'Belegering en bestorming van Venlo in de 17e en 18e eeuw', door Paul van Lunteren.

De lezing

Venlo is eeuwenlang een grensstad geweest (en nog). Als zodanig is ze ook meerdere malen belegerd en bestormd. Over de gewelddadige aanvallen op de stad of de gevolgen daarvan zijn in het gemeentelijk archief prachtige bronnen te vinden. Bronnen die ook nog eens in verschillende talen zijn opgesteld, omdat Venlo meerdere malen van invloedsfeer wisselde. In de lezing van maandagavond 11 december 2023 zal uitgebreid worden stilgestaan bij een aantal belegeringen en bestormingen van de stad Venlo, specifiek in de zeventiende en achttiende eeuw. Tijdens deze lezing zullen naast afbeeldingen, zoals kaarten en schilderijen, ook archiefstukken getoond worden.

De spreker

Paul van Lunteren was in de periode 2021-2022 werkzaam bij het gemeentearchief van Venlo. Hij studeerde geschiedenis, theologie en archivistiek in Nijmegen, Amsterdam en Brussel. Hij is al enkele jaren werkzaam in de archiefsector, momenteel als gemeentearchivaris in Veenendaal. Daarnaast is hij actief als spreker en voorganger en is hij auteur van enkele historische publicaties.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit