Lezing kruisen en kapellen door Rob van der Heijden

13 december 2023

20:00 uur

Openluchtmuseum de Locht, Broekhuizerdijk 16d, Melderslo

Entree: leden gratis; niet-leden €5,-

LGOG Kring Ter Horst nodigt u uit voor een lezing op woensdag 13 december over kruisen en kapellen in Horst en de Maas en omgeving.

De lezing
Kruisen en kapellen, klein religieus erfgoed, is niet weg te denken uit het Limburgse landschap. Het zijn rust- en bezinningsplekken voor mensen uit de regio en ook voor de vele rondfietsende en wandelende toeristen.
Kruisen en kapellen hebben evenwel niet altijd deel uitgemaakt van ons landschap. Spreker schetst de opkomst en groei van het aantal monumentjes van vroomheid in onze regio.
Vervolgens zoemt hij in op de kruisen en kapelletjes, waarbij aandacht is voor de verschillen, zoals duidelijk zichtbaar zijn bij de corpussen op de vele kruisen in ons werkgebied. Daarbij maakt hij een enkele keer een uitstap naar enkele monumentjes buiten de gemeente Horst aan de Maas.

De spreker
Rob van der Heijden is voorzitter van de ‘Kruisen en kapellen Meerlo-Wanssum’ en woont in Meerlo. Hij is historicus, publicist en specialist op het gebied van kruisen en kapellen.

Let op: Voortaan worden de lezingen van het LGOG Kring Ter Horst voornamelijk gehouden in streekmuseum de Locht in Melderslo en niet meer bij de Leste Geulde.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit