Lezing door Marleen Jennissen over de berging van de Stirling W7630 MG-M


Het LGOG Kringbestuur organiseert in samenwerking met de Stichting Rura de vierde lezing in 2020 op maandag 19 oktober. Marleen Jennissen zal tijdens deze lezing spreken over de berging van Stirling W7630 MG-M bij Lilbosch. Zij was van 2003-2011 medeoprichter en bestuurslid van Stichting Op Vleugels der Vrijheid Echt-Susteren en schreef lesbrieven voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, organiseerde lezingen met veteranen, scholenbezoek over WO II, en herdenkingen. Daarnaast is ze lid van de Studiegroep Luchtoorlog 1939-1945 (SGLO), vliegtuigcrash-onderzoek (o.a. Short Stirling W7630 MG-M) in de gemeente Echt-Susteren, en medeoprichter van het hoofdmonument en herdenkingstekens op crashplaatsen. Ook produceerde ze de documentaires Oorlogsherinneringen en Liever dood dan vermist en schreef ze het boek ERESCHULD? De laatste vlucht van Stirling W7630 MG-M met Engelstalige versie voor de nabestaanden.

Van 2015-t/m 31-12-2019 was Marleen de oprichter en voorzitter van Stichting Berging Stirling W7630. Er werden vele contacten en netwerken in binnen- en buitenland opgebouwd en onderhouden om de Stirling W7630 MG-M geborgen te krijgen. In 2019 bood de Stichting Berging Stirling W7630 ondersteuning aan de gemeente Echt-Susteren, aannemer Explosive Clearence Group en de bergingsdienst van de Koninklijke Luchtmacht bij het bergingsproces van Stirling W7630 MG-M.

De coronaregels zijn recent aangescherpt. Het gevolg hiervan is dat er bij lezingen slechts 30 personen aanwezig kunnen zijn. Aanmelden kan uitsluitend via info@lgog-roermond.nl. Na aanmelding ontvangt u géén bevestiging; alleen wanneer de lezing is volgeboekt, ontvangt men een retourmail. Wie niet aangemeld is, kan niet worden toegelaten. Men kan zich alleen voor de aangekondigde lezing aanmelden. Neemt u s.v.p. vóór uw komst naar de lezing de coronavragenlijst door! Elke aanwezige moet geregistreerd zijn, benoem dus ook uw introducé.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit