Lezing door Ingrid Henssen-van Hees: “Charles Vos, Bourgondisch beeldhouwer van de Limburgse School”

10 juni 2024

20:00 uur

Gemeenschapshuis De Bantuin – Pastoor Kierkelsplein 20, 5916 SW Venlo

Entree: leden gratis; niet-leden €7,-

I.v.m. ziekte van de spreekster gaat deze lezing niet door.

De lezing over Charles Vos Bourgondisch beeldhouwer van de Limburgse School zal op een later tijdstip opnieuw in ons programma worden opgenomen.

Op maandag 10 juni organiseert LGOG Kring Venlo een lezing door Ingrid Henssen-van Hees: “Charles Vos, Bourgondisch beeldhouwer van de Limburgse School”.

Vos (1888 – 1954) was de beeldhouwer van het straatbeeld. Hij boetseerde en beeldhouwde de gewone mens, zoals het Mooswief. Niet alleen legde hij beelden van de stad vast; hij maakte ook beelden voor de stad. Met zijn talloze heiligen- en bevrijdingsbeelden in vooral Maastricht en Venlo bepaalt hij nog steeds het straatbeeld. Lang ontbrak het aan een goed naslagwerk over zijn werk, maar een half jaar geleden verscheen de welverdiende hommage aan zijn omvangrijke oeuvre in boekvorm van de hand van Isabella Paulussen.

Ingrid Henssen – van Hees (56) is kunstliefhebster en was jarenlang vrijwilliger bij het Sint-Hubertuskunstcentrum in Genhout. Nadat ze om gezondheidsredenen haar werk als arts moest neerleggen, studeerde ze cum laude af als journalist. Ze schrijft (incidenteel) voor ‘De Limburger’ en is momenteel druk met een vierde boek. Met haar lezing wil ze haar enthousiasme over de beeldhouwkunst en het respect dat ze heeft voor de kunstenaars van het interbellum aan u overbrengen. De presentatie van Ingrid Henssen is beeldend en interactief van opzet. Met meer dan 200 dia’s belooft het een verrassende en mooie informatieve lezing te worden. Hartelijk Welkom!

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit