Jaarvergadering & lezing 'Geschiedenis van Meerssen'

13 mei 2019

19:00 uur

Bernardinuscollege aan de Akerstraat 95 te Heerlen

Entree: Leden LGOG gratis / Niet-leden betalen €5

In 2017 jaar verscheen het boek In de armen van Maas, Geul en Watervalderbeek : de loop van de geschiedenis in de gemeente Meerssen. Op maandag 13 mei houdt de auteur Frank Hovens een lezing over de rijke geschiedenis van Meerssen, na de jaarvergadering van Kring Parkstad. Hij zal zich beperken tot Meerssen zelf. De voormalige gemeenten Bunde, Ulestraten en Geulle, die in 1982 met Meerssen fuseerden, komen zijdelings aan bod. Een rode draad in het verhaal is de relatie van Meerssen met Heerlen en omgeving.

Het verhaal begint met een korte schets van het geologische verleden. Het landschap, de bodem en de delfstoffen zijn bepalend geweest voor de vestiging en bestaansmogelijkheden van de bewoners, tot op de dag van vandaag. Vervolgens komt de prehistorie kort aan bod. De komst van de Romeinen in de eerste eeuw voor onze jaartelling zorgde voor een omwenteling en zo zal Frank het verhaal van Meerssen verder vertellen door de Middeleeuwen heen tot aan de Twintigste eeuw.

De jaarvergadering start om 19.00 en aansluitend rond 19.45 begint de lezing. De lezing is ook voor niet-leden toegankelijk!

Bekijk hier de agenda voor de jaarvergadering >>

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit