Blitzkrieg in Zuid-Limburg

Op maandag 13 mei organiseert Kring Valkenburg & Heuvelland i.s.m. de heemkundekring van Schimmert een lezing door dhr. Jacquo Silvertant over het begin van WO II.

Aan de basis van deze lezing staan de gepubliceerde boeken van de hand van historicus Jacquo SIlvertant: "Blitzkrieg in Zuid-Limburg" uit 2017 en het in mei 2018 verschenen fotoboek met de titel "Bitte lächeln..." Dit laatste boek betreft een hernieuwde beschrijving van de dag van de Duitse inval op vrijdag 10 mei 1940. Silvertant zocht daarvoor nogmaals de bronnen op in de verschillende archieven en hij verzamelde vele nog onbekende foto's van deze historische dag.

Aan de hand van de oorspronkelijke bronnen en de onbekende fotobeelden zal Silvertant de gebeurtenissen van 10 mei 1940 in Zuid-Limburg bespreken. Het beeld dat wordt geschetst geeft nieuwe inzichten op het historisch verhaal en de hardnekkige mythes over deze dramatische dag in Nederlands jongste geschiedenis. Beide boeken over de Duitse inval in Zuid-Limburg zijn tijdens de lezing verkrijgbaar voor de gereduceerde prijs van €20,- per exemplaar.

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit