De militaire oorlogsbegraafplaatsen van Margraten en Ysselsteyn

11 mei 2019

10:30 - 12:15 uur

Amerikaanse militaire begraafplaats Margraten

Entree: €6,50

De Kring Maastricht organiseert in de maand mei een dubbel-excursie aan de militaire oorlogsbegraafplaatsen van Margraten (11 mei) en Ysselsteyn (25 mei). Met deze excursie lopen zij alvast vooruit op de herdenking van 75-jaar bevrijding, die in september een aanvang zal nemen.

De Amerikaanse oorlogsbegraafplaats van Margraten

Op de ‘Netherlands American Cemetery and Memorial’ in Margraten liggen de stoffelijke resten van 8.301 Amerikaanse soldaten. 1.722 vermiste soldaten worden herdacht op de zogenaamde ‘Walls of the Missing’. De begraafplaats werd gesticht in 1944 en kreeg tussen 1950 en 1960 haar huidige aanzien. De begraafplaats is wereldwijd uniek vanwege het feit dat alle graven én namen op de ‘Walls of the Missing’ zijn geadopteerd.

Op de begraafplaats krijgen wij een rondleiding van 1,5 van Arie-Jan van Hees van American Cemetery Tours. De heer van Hees is een expert op het gebied van de Amerikaanse begraafplaats en heeft al veel onderzoek gedaan naar de geschiedenissen een groot aantal militairen die begraven liggen in Margraten. Kijk bijvoorbeeld eens op www.margratenmemorial.nl voor een aantal levensverhalen van soldaten die hij heeft onderzocht.

Ongetwijfeld hebt u de begraafplaats zelf al eerder bezocht, maar Kring Maastricht durft u te verzekeren dat een rondleiding met de heer van Hees u vele nieuwe verhalen en inzichten zal opleveren!

Let op! Aanmelden kan tot uiterlijk 26 april!

Bekijk hier de volledige uitnodiging voor beide excursies >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit