Filmdocumentaire “Grensgeval” door Peter Crins

18 februari 2024

13:30 uur

ECI cultuurfabriek, ECI 13, 6041 MA Roermond

Entree: €13,5-

Op zondag 18 februari wordt in samenwerking met de Kring Gelders Overkwartier van Roermond in het ECI-theater de uit het jaar 2018 daterende film ‘Grensgeval’ vertoond.

De filmdocumentaire is gemaakt door de cineast Peter Crins. Deze film toont het leven in onze regio aan de Belgische en Nederlandse kant van de grens tijdens de Eerste Wereldoorlog. De film werd in 2019 bekroond met een eerste prijs op het Limburg Film Festival in Venlo. Voor zover bekend heeft er geen eerdere vertoning in Roermond plaatsgevonden.

De in dialect gesproken film is in het Nederlands ondertiteld en laat de kijker zien hoe de strijd tussen de grootmachten het leven in onze grensstreek totaal ontregelde. Tim Crins componeerde speciaal voor deze film mooie bijpassende filmmuziek. Jo Brunenberg bewerkte het beeldmateriaal en verzorgde de vormgeving.

Vanwege de productiekosten van deze film is de toegang niet gratis. De ticketkosten zijn € 13,50 per persoon, inclusief koffie, thee en frisdrank. De film duurt een uur en 50 minuten. Ook is er een pauze. Koop tijdig uw ticket online, via de website van de ECI cultuurfabriek of fysiek bij de receptie van de ECI cultuurfabriek. Er wordt een grote toeloop verwacht.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit