Excursie ‘Stadswandeling door de binnenstad van Venlo’

Op zaterdag 15 april organiseert Kring Venray een excursie ‘Stadswandeling door de binnenstad van Venlo’.

De excursie

Aansluitend aan de op maandag 20 maart jl. gehouden lezing ‘Venlo, stad met een boeiende geschiedenis’ door Gerard Driessen, organiseert LGOG kring Venray op zaterdag 15 april 2023 voor haar leden een ‘Stadswandeling door de binnenstad van Venlo’, onder begeleiding van een stadsgids van ‘Toeristen Informatie Venlo’. U ziet dan met eigen ogen wat er van de historie van de stad nog zichtbaar of voorstelbaar is in het straatbeeld.

Onze gids is Ans Backhuijs-Ammerlaan. Ze had graag geschiedenis gestudeerd, maar werd helaas uitgeloot. De belangstelling voor de historie en hoe die ons leven van alledag nog kleurt, is gebleven. Naast bestuurslid van de LGOG-kring Venlo is zij o.a. ook stadgids voor de Toeristen Informatie Venlo, lid van de werkgroep AEZEL en voormalig secretaris van de al even voormalige Venlo-Academie.

Praktische informatie

De wandeling start om 10.00 uur bij de St. Martinusbasiliek. De wandeling eindigt rond 12.15 uur bij Stadsherberg Ald Weishoès met een kop koffie/thee en vlaai. De kosten hiervan zijn inbegrepen. Extra consumpties zijn voor eigen rekening.

Wilt u aan deze bijzondere excursie deelnemen, dan kunt u zich hiervoor tot uiterlijk woensdag 5 april a.s. via e-mail aanmelden bij Rita van Gastel (ritavangastel@hotmail.com) mét vermelding van voor- én achternaam van elke deelnemer.
Uw aanmelding is pas definitief wanneer € 6,00 per persoon is bijgeschreven op bankrekeningnummer NL 56 INGB 0006 9296 62 t.n.v. LGOG kring Venray onder vermelding ‘Stadswandeling Venlo’.
Aan de stadswandeling kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Bij voldoende belangstelling zal op zaterdag 6 mei a.s. een 2e rondleiding worden georganiseerd.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit