Excursie Gennep: Museum Petershuis en kelders gemeentehuis

15 april 2023

10:00 uur

Museum Petershuis, Niersstraat 2, Gennep

Entree: Leden €6,50; niet-leden €10,-

Op zaterdag 15 april houdt de Sectie Archeologie een excursie naar Gennep. Hier bezoeken we Museum het Petershuis en de kelders van het stadhuis.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.00-10.30 Ontvangst met koffie en vlaai in Museum het Petershuis, Niersstraat nr. 2 in Gennep (achter het stadhuis)
10.30-11.30 Rondleiding in museum Het Petershuis Niersstraat 2, Gennep
11.45-12.30 Rondleiding in de kelders van het stadhuis

Museum het Petershuis is gevestigd in een van de 2 overgebleven laatmiddeleeuwse huizen in Gennep. Het museum is gewijd aan archeologie en hedendaagse kunst. In de permanente opstelling zie je de resultaten van opgravingen en onderzoeken. Bijvoorbeeld de maquette van een boerderij uit de IJzertijd. Ook is er aandacht voor de Romeinen en Germanen, die zich ooit in dit gebied vestigden. Het museum verhaalt ook over het rijke pottenbakkersverleden van Gennep.
Het Stadhuis van Gennep ligt aan de Markt in Gennep en werd tussen 1612 en 1620 gebouwd in de Neder-Rijnse renaissancestijl met een monumentale achtkantige traptoren. Het huisvest nu Tourist Info Gennep en de raad vergadert er. De kelders worden door de stichting Monarch gebruikt als archeologiekelder. Veel archeologische vondsten die in Gennep en omstreken zijn gedaan worden er gewassen, gesorteerd en waar mogelijk gecomplementeerd. Veel van de vondsten die in het Petershuis worden tentoongesteld zijn dan ook eerst hier geweest. Voor archeologisch geïnteresseerden zonder meer de moeite waard.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via de volgende link.

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit