Excursie naar Plasmolen, St. Jansberg

5 september 2020

10:30 uur

Plasmolense Hof, Rijksweg 203, 6586 AA Plasmolen

Entree: Leden LGOG gratis / Niet-leden € 7,50

Verleden jaar op 21 november hield de heer Willem Kuppens voor de Kring Maas en Niers een lezing over 'de nog zichtbare sporen van de Tweede Wereldoorlog in het landschap'. Hij vertelde over het onderzoek dat uitgevoerd wordt door een werkgroep van AWN, afd. WO2 met als doel het in kaart brengen van het militaire landschap ten zuidoosten van Nijmegen, zoals dit gevormd is in september 1944 (Market Garden) en februari 1945 (begin Operatie Veritable).

Meer informatie over de lezing kunt u hier vinden -->

Deze lezing werd afgesloten met de suggestie om begin 2020 een excursie in het gebied te organiseren. Maar zoals u weet haalde de Corona-crisis een streep door alle geplande activiteiten en dus werd deze excursie tot nader order uitgesteld.

Ervan uitgaande dat iedereen zich houdt aan de veiligheids-richtlijnen nodigt de Kring Maas en Nierswij u uit voor deze excursie op zaterdag 5 september in Plasmolen.

Programma:

  • Om 10.30 uur zijn wij welkom bij Restaurant Plasmolense Hof (zie adres hierboven).
    Hier wordt u door de Kring koffie of thee met gebak aangeboden.
  • Rond 11.45 uur begint de wandeling door het bos onder leiding van de heren Willem Kuppens en Paul Klinkenberg.
  • Om ongeveer 12.45 uur eindigt de excursie

Zowel in het Restaurant (verplichte gezondheidscheck voor horeca) als onderweg tijdens de wandeling worden de RIVM-voorschriften in acht genomen. Om te voorkomen dat de groep te groot wordt, wordt er gebruik gemaakt van twee gidsen.

Aanmelding
Het totaal aantal deelnemers voor deze excursie is max. 28 personen. Wilt u deelnemen aan deze excursie dan kunt u zich opgeven – graag vóór 31 augustus – op lgog.maasenniers@gmail.com.

Wij raden u aan goede (wandel)schoenen aan te doen.

U kunt hier de volledige uitnodiging bekijken -->


Vorige activiteit | Volgende activiteit