‘De twee zielen van Europa’

21 juni 2019

19:30 - 22:00 uur

Limburgs Museum, Keulsepoort 5, 5911 BX Venlo

Entree: Gratis toegang

Op vrijdag 21 juni vindt alweer de negende Habetslezing plaats. Spreker dit jaar is dr. Mathieu Segers (Maastricht, 1976). Hij is professor Eigentijdse Europese Geschiedenis en Europese Integratie aan de Universiteit Maastricht, Dean van het University College Maastricht en onder meer verbonden aan de WRR en lid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV).

In de lezing, die hij de titel gaf ‘De twee zielen van Europa’, behandelt hij de eeuwige vraag wat Europa tot Europa maakt, en Limburg tot een onderdeel daarvan. En de cruciale rol die cultuur hierin speelt, naast de brute krachten van geografie en geschiedenis. Hij doet dit tegen de achtergrond van de grote problemen in het Europa van de EU van vandaag, en onderzoekt wat cultuur en culturele samenwerking te bieden hebben om de actuele Europese uitdagingen het hoofd te bieden.

In de lezing zal Segers voortdurend dwarsverbanden leggen tussen de (recente) Europese geschiedenis en de Europese cultuur – zowel haar duistere schaduwen als haar schitterende voorbeelden – en deze verbinden met de toestand in en om het Europa van het heden. ​

Let op! Aanmelden is mogelijk tot en met vrijdag 14 juni!

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>

U kunt zich niet meer inschrijven.


Vorige activiteit | Volgende activiteit