Dagexcursie naar Eifel

7 april 2018

09:00 - 18:15 uur

opstapplaats bij Stayokay, Maaasboulevard 101 te Maastricht

Entree: € 50

Tijdens deze excursie naar de Eifel wordt u mee teruggenomen naar de Tweede Wereldoorlog. Een gids zal u meenemen door één van drie zogeheten Ordensburgen waar in de jaren ’30 en ’40 toekomstige leiders van de nazipartij – de NSDAP – werden opgeleid, namelijk Vogelsang. Ordensburg Vogelsang was destijds niet alleen één van de grootste bouwwerken van de nazi’s, maar gaf door de architectuur ook uitdrukking aan het gevoel van superioriteit en mensverachting dat gepaard ging met de nationaalsocialistische leer.

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog werd het opleidingscentrum stilgelegd; in 1942 werd het opnieuw in gebruik genomen door de Adolf Hitler-scholen. Na de oorlog namen Belgische militairen Vogelsang in gebruik als oefenterrein. Sinds 2006 ontwikkelt zich op deze plaats Vogelsang IP, waarbij IP staat voor ‘Internationale Plaats’.

Tolerantie, diversiteit en vredig samenleven zijn voortaan de centrale kernwaarden. Na de lunch is het mogelijk om op eigen gelegenheid de tentoonstellingen Herrenmensch en Wildnisträume te bezoeken. In de tweede helft van de middag staat een boottocht over de Rursee op het programma.

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit