Moderne tijden: Marcel van Grunsven en Frits Peutz

23 maart 2018

20:00 uur

SCHUNCK*, Bongerd 18 te Heerlen

Entree: gratis voor leden van LGOG / € 5 voor niet-leden

De lezing van Joos Philippens op 23 maart a.s. om 20 uur is volgeboekt. Bij de Boekpresentatie tussen 17 uur en 18.30 uur is iedereen van harte welkom.

Steenkolenmijnen, priesters en een geniale architect. Voeg daar een uiterst vooruitstrevende burgemeester aan toe en je hebt het boek Moderne tijden. Joos Philippens laat hierin het Heerlen van 1926 tot 1969 zien door de ogen van Marcel van Grunsven. Deze burgemeester heeft het Heerlen van nu geschapen. Stadhuis, Glaspaleis, schouwburg, Royal-bioscoop en Retraitehuis: vijf markante gebouwen, allemaal van de hand van architect Frits Peutz, die hun tijd ver vooruit waren en nog steeds de stad domineren.


Moderne tijden wordt op vrijdag 23 maart gepresenteerd. Daarna houdt Joos Philippens een lezing voor leden van LGOG Parkstad Limburg en overige belangstellenden. Hij zal vertellen over tien jaar onderzoek, die bemoeilijkt werden doordat Van Grunsven vrijwel altijd afstandelijk bleef en zelfs voor naasten moeilijk te peilen was. Hij liet bovendien vrijwel niets persoonlijks achter op schrift.

Bekijk hier de volledige uitnodiging >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit