10e Limburgse Archeologie Dag

7 april 2018

10:00 - 17:00 uur

Limburgs Museum, Keulsepoort 5 te Venlo

Entree: € 25 voor leden van LGOG / € 35 voor niet-leden

De Limburgse Archeologie Dag bestaat tien jaar! Dit wordt op 7 april gevierd met een feestelijk programma. Henny Groenendijk, hoogleraar aan de Universiteit van Groningen, opent de dag met de presentatie Archeologie, waar zijn je zekerheden gebleven? Rondom het thema Archeologie zonder te graven spreken vijf archeologieliefhebbers vanuit soms onverwachte invalshoeken: speuren in hoogtebestanden, video-gamen, bijzonder restaureren, schatten bewaren en kleuren op verwachtingskaarten.

10 jaar Limburgse Archeologie Dagen levert ook 10 archeologische topvondsten op. De topvondsten van 2009 tot en met 2018 zijn vanaf 7 april in het Limburgs Museum te zien. Deelnemers kunnen uit deze top 10 de allermooiste topvondst kiezen.

Ook de Grote Archeologie Quiz staat weer op het programma. Op een vrolijke manier wordt de archeologische kennis van de deelnemers getoetst. Vanwege het jubileum krijgen nu alle Limburgers de kans om mee te doen. Tot aan de Limburgse Archeologie Dag wordt wekelijks een quizvraag gesteld in dagblad De Limburger, in de digitale Limburger en de sociale media. De drie personen met de meeste punten spelen de finale mee op 7 april.

Bekijk hier het de volledige uitnodiging met het gedetailleerde programma >>

Meld je hier aan >>


Vorige activiteit | Volgende activiteit