Buitentoneel "Euver de Grens"

26 september 2022

19:00 uur

Grensweg 8 te Stramproy (nabij de Broekmolen)

Entree: € 21,- per persoon (incl. 1 consumptie)

Op maandag 26 september organiseert Kring Weert in samenwerking met Stichting De Aldenborgh het buiten toneelstuk "Euver de Grens".

Het toneelstuk

“Euver de Grens” is een toneelbeleving op een prachtige buitenlocatie, “De Brookmeule”, met als thema smokkelen. De belevingsroute voorafgaand aan het avondvullende toneelstuk brengt u terug in de tijd en start vanaf 19.00 uur.

De tragikomedie is geregisseerd door Johan Korten en is geschreven door Frits Criens.

Het verhaal speelt zich een eeuw geleden af bij een grensovergang tussen Nederland en België met waargebeurde acties en anekdotes over smokkelen en stropen. U kunt zich voorstellen dat er in die tijd bij de grens nogal wat “gedoons” en stampij ontstond. Logisch dat het er soms nogal stevig aan toe ging;

Hollènjers Bollènjers Kieësköp de maaje vraete uch hieël op!!

Belsje pirke hange aanne Kirke hange aanne wolke de duuvel heetse gemolke!!

Dit klonk toentertijd veelvuldig aan weerszijden van de grens bij de Belgische en Nederlandse jeugd. En door ‘Miet van het winkeltje’ als het haar weer eens niet goed uitkwam; ‘Zwieg dich leugepriëj ich krats dich de auge oet!!’

Maar natuurlijk komen er ook romantische, hilarische en emotionele scènes voor in dit meeslepende en niet te missen “Euver de Grens”.

Praktische informatie

Er is voldoende parkeergelegenheid. De tribunes zijn overdekt maar niet verwarmd, neem bij fris weer gerust een dekentje mee.

Wilt u getuige zijn van dit unieke evenement, maak voor donderdag 15 september het entreebedrag over naar Stichting De Aldenborgh Rabobank IBAN: NL31RABO0176968334 BIC: RABONL2U

Betaling is aanmelding.

Deelname is op volgorde van betaling. Mochten onze kaartjes uitverkocht zijn, wordt zo spoedig mogelijk het door u betaalde bedrag teruggestort. Maximaal 2 kaartjes per lid.

De kaartjes kunnen worden opgehaald tijdens het “Gluren bij de buren…….Broekmolen” op dinsdagavond 20 september tussen 18.30-20.00 uur nabij de Broekmolen, Grensweg 8 te Stramproy.

Meer informatie: Peter Korten, telefoonnummer 06-53284665 of mail Korten@piobv.be.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit