Excursie naar vestingstad Grave

24 september 2022

10:30 uur

Toeristisch Informatiepunt Grave, Hoofdwagt 2, Grave – historisch stadhuis

Entree: Leden € 5,-. niet-leden € 15,-

Op zaterdag 24 september organiseert Kring Maas en Niers een excursie naar vestingstad Grave.

Grave is de meest belegerde vestingstad van Nederland. De sporen van de veldslagen die zijn gevoerd in en rond Grave, maar ook hoe de bewoners van de stad zich verweerden tegen de vijandelijke legers, zijn nog steeds zichtbaar in de historische binnenstad van Grave.
Het begon in de veertiende eeuw, toen waren er rond Grave al muren en poorten gebouwd. In de loop der eeuwen groeide uit dit prille begin een imposante vesting. Deze bood veiligheid, maar sloot de stad ook op. Onderdeel van de excursie is de bezichtiging van de Gildekamer in de Hampoort, een van de merkwaardigste poortgebouwen van Nederland.
Ondanks de vele gevechten en belegeringen die Grave heeft moeten doorstaan is er veel bewaard gebleven, hetgeen wij onder leiding van een stadsgids mogen gaan aanschouwen.

Praktische informatie

De excursie start om 10.30 uur en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. We verzamelen bij het Toeristisch Informatiepunt Grave bij de trappen van het historisch stadhuis, tegenover de Elisabethkerk. Graag tijdig aanwezig zijn. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen aan de excursie.

Leden betalen voor de excursie € 5,00 per persoon, voor niet-leden is de prijs € 15,00 per persoon. Bij deze prijs zijn inbegrepen de kosten van de excursie, alsmede de bezichtiging van de Gildekamer en na afloop krijgt u nog koffie/thee met vlaai aangeboden bij De Gouden Leeuw op de Markt in Grave.

Wilt u deelnemen aan deze excursie, dan verzoeken wij u zich hiervoor aan te melden via de mail lgog.maasenniers@gmail.com. Pas nadat u een bevestiging via de mail hebt gekregen is de aanmelding definitief. Na bevestiging vragen wij u de kosten van de excursie vóór 18 september over te maken op NL 92 INGB 0000 7627 24 t.n.v. Historische Kring Maas en Niers o.v.v. Excursie Grave.

De volledige uitnodiging is hier te vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit