Bezoek aan de dubbelexpositie ‘Passie voor Japan’ en lezing over ‘Het belang van zijdeweverijen in de textielgeschiedenis van Horst’ door Jos Schatorjé

15 november 2023

19:30 uur

Museum de Kantfabriek, Americaanseweg 8, 5961 GP Horst

Entree: € 5,-

U bent van harte uitgenodigd voor een bijzonder evenement op woensdag 15 november in Museum de Kantfabriek. Dit rijksmonument vormt het decor voor twee unieke activiteiten.

Tentoonstelling
In de dubbelexpositie ‘Passie voor Japan’ staan de vijftigjarige loopbaan van Hans Reijnders en Kimono’s van zijde centraal. Hans Reijnders, een bekende beeldhouwer uit Venlo, heeft gedurende zijn carrière zijn inspiratie gehaald uit diverse culturen, waarbij Japan een speciale plaats inneemt. De tentoonstelling biedt een overzicht van zijn vrije werken en opdrachten voor bedrijven, instellingen en gemeenten in Noord-Limburg.

Lezing
De textielnijverheid speelde ooit een cruciale rol in de economische ontwikkeling van Noord-Limburg. Tijdens de lezing 'Het belang van zijdeweverijen in de textielgeschiedenis van Horst' zal Jos Schatorjé, voorzitter van de Stichting Museum de Kantfabriek, ingaan op het historische belang van zijdeweverijen in Horst.

Het is noodzakelijk om u voor deze activiteit aan te melden. Dat kan tot en met vrijdag 10 november via aanmelden@lgogterhorst.nl

De volledige uitnodiging kunt u hier vinden.


Vorige activiteit | Volgende activiteit