800 jaar Munsterabdij

25 september 2020

15:30 - 17:00 uur

Munsterkerk Roermond

Let op! Deze activiteit is al helemaal volgeboekt!


Kring Gelders Overkwartier van Roermond is verheugd dat ze op vrijdag 25 september 2020 een lezing kunnen organiseren in de jubilerende Munsterkerk van Roermond, die dan 800 jaar bestaat. Ter viering van dit historisch jubileum zullen drie auteurs van het boek 800 jaar Munsterabdij een voordracht houden, gebaseerd op hun bijdrage voor dit boek.

  • Maurice Heemels heeft als onderwerp: “Laatste relicten van een rijke begraafcultuur. De grafzerken in de Munsterkerk anno 2020”.
  • Rob Dückers behandelt: “De liturgische kalender van de Roermondse Munsterabdij vóór de oprichting van het eerste bisdom Roermond”.
  • Guus Janssen bespreekt “Relaties tussen de O.L. Vrouwe-abdij van Roermond en parochies in de omgeving”.

Voor deze lezing dient u zich vooraf per e-mail aan te melden. Dit kan uitsluitend via het adres: info@lgog-roermond.nl.

U kunt maximaal één introducé(e) naar de lezing meenemen. Ook de naam van uw introducé(e) zult u in uw mail moeten vermelden. De toelating tot de lezing geschiedt op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen.

Zodra het maximale aantal aanwezigen (100) voor de bijeenkomst in de kerk is bereikt, krijgen de opvolgende aanmelders bericht dat zij niet toegelaten kunnen worden.

U kunt de volledige uitnodiging hier bekijken -->


Vorige activiteit | Volgende activiteit