Verslag Kring Venray van de bijeenkomst op 20 januari 2020

Er is wederom een nieuw verslag verschenen van een activiteit van Kring Venray. Het is een verslag van hun laatste bijeenkomst op 20 januari 2020 met de lezing 'Hulp aan Joodse onderduikers in Limburg: een gouden bladzijde met zwarte vlekken' door Herman van Rens in het Venrays Museum.

De heer van Rens heeft gedurende de lezing niet alleen een informatief, maar ook een zeer boeiend betoog gehouden. Aan de hand van onderzochte feiten uit de Tweede Wereldoorlog heeft men tijdens deze avond zicht gekregen in een bepaald aspect van het gedrag van mensen. Dat gedrag is overigens niet tijdgebonden. Daar moeten we ons goed bewust van zijn. Met dat gedrag moeten we bezig zijn, moeten we overdenken. De heer van Rens heeft de kring op deze avond goed aan het denken gezet. En dat is misschien wel het grootste compliment dat hij kan krijgen!

Naast een kort verslagje van de bijeenkomst kunt u in dit verslag ook enkele mededelingen lezen en het programma van de Kring Venray voor de komende maanden bekijken.

Veel leesplezier!

U kunt het verslag hier lezen -->


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem