Tekencursus vuurstenen artefacten

De Vondst en de Sectie Archeologie/AVL organiseren op zaterdag 24 en 31 oktober, in de middag tussen 14:00 en 17:00 uur, een workshop tekenen van (vuur)stenen artefacten.

Liefhebbers van de steentijd brengen veel tijd door met het bestuderen van stenen artefacten. Als je ze niet zelf fysiek kunt bestuderen zijn tekeningen daarbij vaak het meest informatief, aangezien in de lijnen en vlakken daarvan technologische informatie ontsloten wordt die onthult hoe het afgebeelde artefact is gemaakt. Andersom is het maken van dergelijke tekeningen een uitstekende manier om deze technologische informatie te leren herkennen en begrijpen.

Het tekenen van stenen artefacten gebeurt volgens bepaalde conventies. Tijdens deze workshop krijgt u een inleiding hierop en leert u in de praktijk hoe u artefacten kunt tekenen. De workshop wordt gegeven door archeoloog en specialist prehistorische vuursteen drs. Yannick Raczynski-Henk in De Vondst in Heerlen. Heeft u zelf vuurstenen artefacten, neem deze dan mee. Onder begeleiding maakt u van dit artefact eerst een potloodtekening op millimeterpapier en daarna een pentekening op overtrekpapier.

De kosten van deze workshop bedragen € 50,00 voor AVL/LGOG-leden en € 60,00 voor niet-leden. Inclusief benodigde materialen. Aanmelden kan via mail aan info@devondst.nl.


Vorige nieuwsitem | Volgende nieuwsitem